CENTFOCS: El Zara dels Restaurants

El Centfocs és un d´aquests restaurants que s´estan estenent per tota la ciutat (i que generalment formen part d´alguna gran cadena) en què la decoració és bastant cuidada i la carta té uns preus sorprenentment econòmics. Ara bé, per mantenir aquesta gama de preus se n´ha de ressentir alguna cosa, i, en aquest cas, és la qualitat del menjar i el servei.

Aquest local va començar molt bé quan es va inaugurar, cap a l´any 2003. Situat en ple centre de Barcelona, en una zona ideal per atraure als turistes, amb unes vidrieres que et permeten veure l´interior, de colors predominantment blancs, molt lluminós i amb un mobiliari senzill però agradable, i una carta bastant extensa, amb plats de cuina mediterrània i que rarament sobrepassent els sis euros. Però a mesura que ha anat passant el temps, la cosa ha anat degenerant. Aquell deliciós pa de coca amb tomàquet que et portaven com a aperitiu sembla que ara surti d´un altre forn; els plats, que abans venien cuidadosament servits, ara apareixen de qualsevol manera i de vegades freds; i els cambrers ja no entenen el teu idioma, cosa que dificulta bastant que el menjar que has demanat estigui tal i com t´agrada.

Però el lloc continua ple de gom a gom i amb llargues esperes per a obtenir una taula ( fins i tot en el cas que tinguis una reserva). Igual que aquestes botigues de roba que proliferen per la ciutat, en les que t´has de barallar per a agafar una samarreta, que costa quatre duros per la seva baixa qualitat però, això sí, dóna "el pego".






FITXA



c/Balmes 16



Tlf: 934 120 095




Horari: Obert tots els dies de l´any (excepte el de Nadal ) de 13h a 15h45 i de 20h30 a 23h30
Tipus de cuina: mediterrània
Plat estrella: Lassagna tèbia d´albergínia i carbassó amb tomàquet i formatge de cabra
Bodega: extensa però senzilla
Preu mig: 15 euros
Menú: al migdia 7'95 euros
Fumadors:
Lavabos: amplis
Minusvàlits: no hi ha cap escala
Recomanable: sobretot per gent jove, que no busqui una bona cuina però sí uns bons preus.
Veure carta
La seva web

Com arribar-hi