ONOFRE: Un bon formatge i una bona copa de vi



Cada vegada més estan deixant d´estar de moda els locals 'fashion' i titllats de cuina d´autor per donar pas a una nova tendència de restaurants, el d´antigues botigues d´ultramarins reformades mantenint l´atmosfera d´antuvi i convertides en acollidors espais on es poden degustar plats tradicionals i bons formatges i embotits, acompanyats d´un dels molts vins que acostumen a tenir a les seves bodegues.
Aquest és el cas de l´Onofre. Amagat en un carreró de la Barcelona antiga i darrera d´una descomunal porta de ferro forjat es troba aquest petit i estret restaurant on tots els racons han estat molt ben aprofitats per poder-hi donar cabuda al màxim nombre de persones. A l´entrada, dues taules rodones i molt petites enganxades a la barra (la mateixa que devia existir quan era un petit colmado) donen pas a un estret passadís que desemboca en la sala principal, un espai de dimensions en consonança amb el restaurant i amb una simpàtica decoració que l´ha fet ésser escollit per a ser presentat en diversos certàmens de disseny. Inspirat en un ambient ibicenc, aquest espai central és lluminós i càlid, amb sostres alts dels quals pengen unes sòbries làmpares, parets blanques però decorades amb uns colorits quadres i cadires de vímet al voltant d´unes originals taules de pissarra negre on els comensals poden escriure-hi el que vulguin si ho desitgen.


L´Onofre basa la seva proposta culinària en els formatges i embotits de qualitat, els patés i una àmplia bodega que els hi permet canviar l´oferta de vins a copes setmanalment. Apart d´aquests productes també ofereixen una variada selecció de 'platillos' com el pernil d´ànec amb parmesà, els carpaccios o els ous estrellats, entre molts d´altres. Una fòrmula que, tant per les dimensions dels plats com per el seu preu, és idònia per a degustar diferents especialitats.


En resum és un lloc per a tenir en compte quan es vol fer un mós o un àpat informal, en parella o amb un petit grupet.


No se si el protagonista de la 'Ciudad de los prodigios' que li dóna nom el sovintejava o no, però si l´hagués conegut segur que l´hi hagués agradat.



FITXA

c/ De les magdalenes 19 / Tlf: 93317 69 37


Horari: de 10h a 17h i de 20h a 0h. Tanca els diumenges i els festius

Tipus de cuina: mediterrània i de picoteo

Plat estrella: les fustes

Bodega: bastant complerta, amb més d´un centenar de referències, principalment de D.O. espanyoles (i canvien l´oferta de vins a copes setmanalment)

Preu mig: 25€

Fumadors: es pot fumar

Salons per a grups: no en té. Només té una taula per a unes 8 persones una mica apartada de la resta

Lavabos: estrets, com tot el local

Minusvàlids:està adaptat

Recomanable per a: fer un àpat ràpid, informal i amb productes de qualitat.