CAFÈ DE LA PRINCESA: 'Las cosas de palacio, van despacio'


En el pati central d´un històric palauet del segle XIV, rodejat de columnes a l´estil d´un claustre i cobert per una gran claraboia de vidre que deixa passar la llum natural es troba l´ampli espai que dóna lloc a aquest restaurant on hi caben més d´un centenar de persones assegudes en grans i espaioses taules.

El recinte combina amb perfecte armonia els elements clàssics amb els moderns. Així l´antiguetat de la seva arquitectura conjuga a la perfecció amb la gran cúpula que el corona i amb el seu mobiliari (actual per una banda i un xic colonial per una altra).

Però deixant de banda l´entorn, mereixedor d´una elevada qualificació,podríem dir que la seva carta també conjuga elements de la cuina mediterrània tradicional amb nous ingredients i atrevides combinacions. Uns plats generosos, amb noms engrescadors i molt bona presentació, però un cop tastats, no són com per a tirar-hi cohets (i menys pel seu preu). Si a més a més hi sumes la parsimònia del seu servei (molt atent, això sí), la nota final per al restaurant no és gaire elevada.

Per sort el Cafè de la Princesa no és només un restaurant. És un local polivalent on s´hi donen cita tant la gastronomia, com la moda (a la seva botiga es ven roba de vàrios dissenyadors novells) , l´art (en l´espai del restaurant es celebren tertúlies literàries i també hi poden exposar les seves obres diversos artistes) i la música (ofereix cada nit concerts de jazz en directe). I això és el que el fa diferent i destacable, perquè si no, seria un lloc més dels molts que hi ha per l´antic barri de la ribera: coquetó, lent i amb uns plats més atractius a la vista que al paladar. En definitiva, un dels molts restaurants per turistes que es poden trobar pel Born.

FITXA

c/ Sabateret 1-3 / Tlf: 93 268 15 18


Horari: de dilluns a dissabte de 13:30 a 15:45 i de 21:00 a 23:45. Diumenges només al migdia
Tipus de cuina: mediterrània
Plat estrella: trinxat d´ou, patates palla i gambes
Preu mig: 50-60€
Bodega: no molt extensa i amb pocs vins de gama i preu baix.
Fumadors: no es pot fumar
Minusvàlids: està adaptat
Menús: fan un menú al migdia per 12€ i en ténen un de nit per 25€. També menús per grups
Salons per grups: ténen dos espais semi-reservats, separats de la resta del local per biombos
Recomanable per a: fer un cafè o una copa.