EL TOC DE GRÀCIA: Un bon nom per a un local insípid

Un Toc de Gràcia, i només un, és el que es pot trobar en aquest restaurant.
El seu nom és tot un encert, doncs ha sabut agafar una expressió de tota la vida que conjuga a la perfecció la seva ubicació amb el que jo vaig trobar que pot ser un tret característic del local, el tenir un petit toc de gràcia.
És un lloc que es podria qualificar d´insípid pel que fa al aspecte. D´aire modernet (però com tants d´altres), mobles i colors sobris (la tant recorrent combinació de parets blanques i taules negres) i una llarga barra que ocupa gairebé tot un costat i que espatlla totalment el que podria ser un espai mínimament acollidor. Suposo que pel que fa al disseny no han sabut trobar aquell 'toc' que el faci especial.

El toc de gràcia es troba principalment en els seus plats, elaborats per un cuiner que s´ha educat en prestigiosos restaurants del país. La carta es troba farcida de propostes tradicionals (com poden ser uns milfulls de ceps amb botifarra del perol, una sopa de ceba o un bacallà confitat) però amb una innovadora combinació de productes més pròpia de la cuina contemporània (que obliga a tenir al cambrer al teu costat explicant-te què són molts dels ingredients que llegeixes a la carta) i una bastant bona presentació. Les racions són generoses i d´entrada t´ofereixen un molt encertat aperitiu (pà de xapata amb oli verge d´oliva i sal cristalitzada i tres 'petit-four' com a degustació).

Està clar que el seu nom és apropiat per la seva cuina però si tenim en compte el que pagues al final de l´àpat surts amb la sensació que podries haver anat a molts altres llocs on es mengi igual o millor i potser més acollidors.

FITXA

c/Bonavista 10 /Tlf: 93 368 28 44

Horari: de dimarts a dissabte de 13:00 a 16:00 i de 20:30 a 23:30. Dilluns obert només al migdia. Diumenges tancat.

Tipus de cuina: catalana (creativa)

Plat estrella: Llobarro salvatge de Vilanova (llàstima que li falli la guarnició)

Bodega: combina bastantes referència comercials amb d´altres d´innovadores

Preu mig: 60€

Fumadors: es pot fumar

Minusvàlids: està adaptat

Recomanable per a: turistes (els d´aquí sabem trobar llocs bastant millors pel mateix preu)