PLA: Turistes sí; sangria no.

El Pla sempre està ple de gom a gom, i no és d´estranyar, doncs, encara que per l´aspecte no ho sembli, és un lloc turístic. Però dels de les bones guies. Els guiris que hi van no són dels de paella i sangria (aquests ja no es mouen dels voltants de la rambla), sinó que saben triar un bon lloc i menjar amb un bon vi.

Lo curiós és que un restaurant com aquest, que viu sobretot de foranis, es digui Pla. Però no com a adjectiu d´un tipus de superfície, ni com una manera d´enquadrar les imatges, sinó per l´escriptor. Tot un contrast. Josep Pla, cites dels seus llibres com a decoració, i banda sonora de les taules majoritàriament en anglès.

Però els contrastos no ténen perquè ser negatius. I el Pla és tot un exemple d´una atractiva contradicció. El lloc és intimitat en majúscules. Fosc, silenciós, amagat, romàntic... Un cop hi éts, respires tranquilitat i bon rotllo. El servei és molt atent (potser, tenint en compte la procedència de la seva clientela, per a guanyar una bona propina); tant, que el cambrer que et pren nota se t´asseu a taula com si fós un colega més (quelcom que jo només he vist al Hard Rock Cafè). Però la gran diferència amb tots els llocs turístics tal i com s´entén el terme, és el menjar. Una cuina moderna esquitxada d´influències catalanes i internacionals. Uns plats que et fan meditar la teva elecció, per la tendència que tindries a demanar-ne varis. Això sí, com sembla imperatiu en llocs on puguin anar-hi estrangers, a la carta s´indica els que són vegetarians, que no hi podien faltar. Així, tant hi pots trobar un carpaccio de carbassó amb crema de iogurt i tofu, com un filet de bou amb planxat de foie, poma i calvados. Opcions per a tots els gustos, sempre i quan no es busqui una paella i una sangria.




FITXA

c/Bellafilla 5 / Tlf: 934 126 552


Horari:de 19:30 a 0h. Dissabtes i vigília de festius fins les 0:30h. Tancat el 25 i 26 de desembre.

Tipus de cuina: de fusió

Preu mig: 45€

Plat estrella:verduretes de temporada brassejades amb mousse d´escalivada; filet de bou

Menús: ténen un menú degustació que ronda els 30€; i un menú per grups per 44€ per persona

Bodega:una bona mostra de vàries denominacions d´origen.

Fumadors:no es pot fumar

Salons per grups:per grups no. Sí que tenen un reservat per a una parella (n´hi diuen la cova)

Minusvàlids: no està adaptat

Lavabos: estan tan foscos que no aconsegueixes veure si entres al d´homes o al de dones (i per trobar la tassa, ni t´explico!).

Recomanable per a: parelles i turistes amb calerons