FRAGMENTS: Una joia en decadència

El que havia sigut durant molts anys el lloc del 'vermouth' dels diumenges o el punt de trobada per als joves del barri, s´ha convertit en un restaurant molt agradable, a l´estil d´un típic cafè vienès. Tot en ell és acollidor, des de la seva ubicació (en una tranquil.la plaça, amb la seva església, pastisseria i floristeria) fins a la seva senzilla però encisadora decoració, sense oblidar l´espectacular façana, doncs el local ocupa una antiga torre de dues plantes molt ben restaurada i amb els porticons de les finestres de color verd.

En el seu interior, tres ambients tímidament separats. A l´entrada, la barra de bar, plena de 'pintxos', amb un parell de taules altes idònies per a una degustació de vins. Després de pujar dos esglaons, l´espai principal: amb antigues taules de marbre i potes de ferro forjat (com les dels cafès-tertúlia), tires de bombetes a la paret fent senefes (com si et traslladessis a una rebetlla), làmpares baixes i amb una llum groguenca, parets d´un color blanc trencat i molts miralls lleugerament inclinats on s´anuncien els diferents plats. I al fons, l´espectacular jardinet, amb uns frondosos arbres i taules rodones, ideals per a dues persones o un reduit grupet. Tot en conjunt crea un ambient captivador, molt íntim, on pots prendre un vinet amb una tapa, un cafè, un dinar o una copa.

La seva cuina és un entremig entre la cuina mediterrània d´autor amb tendència cap a la cuina italiana. I el menjar excel.lent i de molt bona qualitat. La seva carta no és gaire extensa, però sufientment variada i els productes que utilitza són d´una gran qualitat (increíble el filet i l´hamburguesa). I els plats, abundants, molt ben presentats i molt ben el.laborats.

Però que ningú s´enganyi: l´aspecte jovenívol de cafeteria no vol dir que els preus siguin també adequats a la gent jove, sinó tot el contrari. Però la qualitat s´ha de fer pagar. Ara bé, un àpat caret no sempre fa mal, però en aquest cas, en que et trobes amb un servei més aviat pèssim i una lentitud extrema, quan surts d´allà penses que repetiràs, perquè el local s´ho val, però potser només per a fer un cafè o una copa i gaudir de l´entorn.

FITXA

Plaça de la Concòrdia 12 / Tlf: 934 199 613

Horari: dimarts, dimecres i diumenge de 10h a 24h. Dijous, divendres i dissabte fins les 02h

Tipus de cuina: mediterrània amb influències italianes

Preu mig: 40€

Plat estrella: les braves

Bodega: selecció de vins amb diferents D.O. que els amos van revisant periòdicament

Menús: menú de migdia a 12€.

Fumadors: es pot fumar

Terrassa: una terrassa al davant, a la plaça i un jardinet interior molt agradable

Recomanable per a: fer una copa o anar-hi a menjar sempre i quan no es tingui gens de pressa

Com arribar-hi