BLAU: Un canvi de color

Era Blau les primeres vegades que hi vaig anar. Molt acollidor, agradable i s'hi menjava bé a bon preu. Com molts restaurants de cadenes que s´han posat de moda, que han trobat la fórmula d´oferir uns plats senzills i de productes econòmics de manera que sembli que estàs degustant una esmerada cuina d´autor en un restaurant de gama alta. Bon maquillatge i millor disfressa.

Però això era abans. Quan el Blau era realment blau. Ara, quan hi he tornat, m´he endut una gran decepció. No se què ha passat amb Els Fills de la Joana (la cadena a la que pertany) però el seu restaurant s’està tornant marronós (gairebé ‘caqui’). Crec que és difícil menjar tan malament i sortint tant descontent d´un lloc. Potser també es culpa de les expectatives projectades. Però sembla realment complicat que de més de 10 plats no n´hi hagi cap ni un amb un aprovat. El que ens van vendre com un arròs amb ou escaldat era un arròs a la cubana que tindria molt a envejar al de qualsevol menjador escolar; l´amanida semblava la de qualsevol menú de migdia en un restaurant de carretera; les croquetes, àcides… I podria continuar amb la llista. De fet, la única cosa bona era el pà (que segur que eren unes xapates com les que pots comprar tu a La Sirena i coure-les a casa al forn). I el vi, ni mencionar-lo! Només com a exemple, a la carta, no posen ni d’on prové, només el nom i el tipus de raïm (i no demanis opinió al cambrer, doncs no t´ajuda gens).

En resum, una absoluta decepció. No se si els altres restaurants d´aquest mateix grup (Canela, Támara, Lolita) hauran decaigut de la mateixa manera, però és una llàstima perdre llocs així en el panorama de la restauració barcelonina (sobretot en temps de crisi).


FITXA

c/Tenor Massini 61 / Tlf: 933 300 112


Horari: De 13h a 16h i de 20h a 24h. Diumenges només migdia. Dilluns tancat.

Tipus de cuina: mediterrània

Plat estrella: ???

Preu mig: 20€ (hi ha molts llocs millors per aquest preu).

Menús: al migdia, 10,50€ (beguda inclosa). També fan menús de grups.

Bodega: un desastre.

Terrassa: la tenen coberta.

Nens: potser mengen millor a l´escola.

Recomanable per a...(difícil de dir).